Παίξε με μια ζωγραφιά στην οθόνη σου

Πρόγραμμα του Μουσείου Μπενάκη.

Σου αρέσει η ζωγραφική; Θα ήθελες να δεις έναν πίνακα ζωγραφικής να προβάλλει στην οθόνη του υπολογιστή σου; Να λοιπόν και μία ευκαιρία να γνωριστείς με τον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη!
Η ζωγραφιά -όπως γρήγορα θα ανακαλύψεις- έχει μεταμορφωθεί σε παιχνίδι! Παιχνίδι με σχήματα και χρώματα, που μπορείς να τα συνδυάσεις σέρνοντας το ποντίκι σου. Άκου τη μουσική και ακολουθώντας σωστά τις οδηγίες του παιχνιδιού, δες τις εικόνες να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια σου.

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Με αφορμή την ιστορία των ηρώων δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά, μέσα από το συμβολισμό και τους μηχανισμούς της ταύτισης και της προβολής, να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τους άλλους και να διαπραγματευτούν θέματα που τα απασχολούν στην καθημερινότητά τους, ασκώντας παράλληλα, με ευχάριστο τρόπο, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Ως εργαλείο πρόληψης, το παραμύθι αποσκοπεί στο να προσεγγίσουν τα παιδιά, με βιωματικό τρόπο, ζητήματα, όπως η διαφορετικότητα, η συλλογικότητα, η συνεργασία, η λήψη αποφάσεων, η επίλυση συγκρούσεων, η ατομική και η κοινωνική ευθύνη κ.ά., συμβάλλοντας έτσι στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη τους.

Εκπαιδευτικό Υλικό “Αξίες Ζωής”

Κυκλοφοριακή Αγωγή Δασκάλου και Μαθητή

Ψυχική Υγεία

Εργαστήρι συναισθημάτων

«Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε και να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, δημιουργώντας έτσι ένα βιωματικό εργαστήρι συναισθημάτων». Δείτε εδώ.

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής

Μια πρόταση Κυκλοφοριακής Αγωγής που συνδυάζει τα μαθήματα της  Μελέτης Περιβάλλοντος και της Γλώσσας. Περιέχει  σειρά δραστηριοτήτων για την κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών. Δείτε εδώ.

Μαθαίνουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα … παίζοντας και δημιουργώντας τα

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας. Δείτε εδώ.

Ελλάδα και τεχνολογία: Μια διαχρονική προσέγγιση

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την έκθεση: “Ελλάδα και τεχνολογία:μια διαχρονική προσέγγιση” στο Τελλόγλειο. Δείτε εδώ.